کاروانسرای گویجه بل از نوع کاروانسراهای کوهستانی- بدون حیاط مرکزی است . پلان آن مستطیل شکل می باشد که در گوشه های بنا با برجکهایی تقویت شده است. هشتی ورودی از طرف غرب به داخل سالن با ۵ گنبد عرقچین باز می شود،
سالنهای طرفین کالدور میانه از هر طرف ۵ سالن (جمعا ۱۰سالن) از کالدور مرکزی منشعب شده است، دیوارها در داخل و خارج با سنگ مالون بنا شده و سقفها آجری است. سقف راهرو مرکزی با گنبد های عرقچین و سقف سالنهای شمالی و جنوبی طاق آهنگ است.تخمین زده میشود که این بنا مربوط به دوره صفویه است.
بازار تبریز با کوچهپسکوچههای متعدد و پیچدرپیچ که سالها تاریخ و خاطره را با خود یدک میکشد، با دیوارهای آجری قدیمی، درهای چوبی قهوهای، مردمان مهربان، بافت سنتی و قدمت طولانی، گردشگران زیادی را در طول سال به شهر تبریز میکشاند. پس اگر گذرتان به این بازار افتاد، ضمن قدمزدن و لذتبردن از معماری جذاب آن میتوانید کالاهای درجه یک و عالی مانند محصولات چرمی، پارچه، فرش دستباف، آجیل، صنایع دستی و… را با قیمتهای خوب و مناسب تهیه کنید. برای اینکه با بزرگترین اثر ثبت جهانی ایران آشنا شوید، این مقاله را از دست ندهید.
کاروانسرای گویجه بل تمام عناصر یک کاروانسرای شاخص ایرانی را دارد. سردر ورودی، شترخان(محل نگهداری شترها) و محل استقرار مسافران بخشی از عناصر اصلی این کاروانسرا را تشکیل می دهد. برخلاف کاروانسراهای تیپ فلات داخلی که عناصر به دور میان سرایی ساخته می شدند، این بنا از معماری بومی سرزمین آذربایجان پیروی کرده است.