هریجان روستایی است خوش آب و هوا از توابع چالوس. سفر به این روستا زیبا، می تواند تجربه ای متفاوت از گشت و گذار را در اختیارتان قرار دهد. آبشاری بلند قامت، چمنزارهای مخملین و بافت قدیمی روستا، تمامی آن چیزی است که هریجان در اختیارتان قرار خواهد داد.
واژه هریجان همان کلمه هریگان به زبان عربی است و از 2 بخش هری یا همان آریایی و گان به معنای سرزمین است. در واقع هریگان به معنای سرزمین آریایی ها است.
روستای هریجان جزو مناطق حفاظت شده محسوب می شود و کارهایی همچون بوته کنی، شکار و چرا بردن دام در آن قدغن است. ذکر این نکته الزامی است که بایستی برای رفتن به ارتفاعات هریجان، از اداره حفاظت محیط زیست چالوس و یا تهران مجوز های لازم را دریافت کنید.
با عبور از جاده های زیبا در نهایت چشم انداز رویایی پیش رویتان قرار خواهد گرفت. اگر کمی خوش شانس باشید، ابرهای در بر گرفته کوه های هریجان شما را هیجان زده خواهد کرد. با کمی پیاده روی در روستا دیواره های سنگی در سمت چپ شما نمایان خواهد شد و با گذر از این پرچین ها، آبشار هریجان با قامت بلندش خودنمایی می کند.
برخورد آب با دیواره های سنگی کوه و پخش شدنشان در هوا، سبب مطبوع شدن هوا شده و منظره ای زیبا را به وجود می آورد. در پشت آبشار جاده ای وجود دارد اما برای ورود به آن علاوه بر داشتن مجوز، بایستی مواظب حیوان های وحشی نیز باشید. دیگر مکان گردشگری این روستا زیارتگاه شاهزاده محمود (ع) است و با ورود به روستا گنبد آن در مقابلتان نمایان خواهد شد.
بهترین فصل برای بازدید از آبشار، بهار است، چرا که آب فراوانی از آن سرازیر خواهد شد و دامان کوه های هریجان را سیراب خواهد کرد. در تابستان با وجود آنکه آب و هوای خوبی منطقه هریجان را فرا خواهد گرفت، اما آب آبشار بسیار کم خواهد شد.
خرس قهوه ای، پلنگ، کل و بز و کبک، گونه جانوری این منطقه را تشکیل می دهند و پوشش گیاهی غنی سر تا سر کوه و دشت های آن را فرا گرفته است.
جمعیت روستا در سر شماری سال 1385 نزدیک به 20 نفر بود و در گذر سال ها، ساکنین هریجان از روستا رخت بسته و هر یک در مناطق دیگری سکونت گزیده اند. با این وجود در طی چند سال اخیر با شهرت یافت آن و سرازیر شدن گردشگران و طبیعت دوستان به این روستای گردشگری، هریجانی ها در ماه های پر بازدید به سمت دیار خود آمده و زندگی را بدان هدیه می دهند تا آنجایی که در سال 1395 جمعیت روستا به 198 نفر رسید.