شهر کلیبر یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی می باشد که در شمال آن رود ارس قراردارد و با کشورهای ارمنستان و آذربایجان همسایه است.
در جنوب با اهر در غرب با استان اردبیل و از شرق با کمی فاصله درهمسایگی جلفا قرار دارد. این منطقه با سابقه تاریخی طولانی اش دارای بناهای معروفی از جمله قلعه بابک است که به دوران ساسانیان و حتی پیش از آن باز می گردد .
آب و هوای معتدل کوهستانی این منطقه موجب شده تا جنگل هایی با پوشش گیاهی متنوعی کلیبر را بپوشاند. مراتع زیبای این منطقه در هر فصل از سال چهره ای زیبا به خود می گیرد و همین امر موجب گشته تا بازدید کنندگان زیادی از این منطقه دیدن کنند .
مردم شهرستان کلیبر مردمانی بسیار اصیل و مهماننواز هستند و فرهنگ و آداب و رسوم خاص خودشان را دارند که بسیار به آنها پایبند و مقید هستند. یکی از رسومات جالب این شهرستان که نزدیک عید نوروز برگزار میشود مراسم «بایرام پای» است. در این مراسم هر ساله خانواده دختر هدایایی را به همراه غذاهای مختلف ازجمله پلو، قیمه گوشت و مرغ آماده کرده و به خانه پسر به منظور تبریک عید میفرستند. از دیگر مراسمات جالبی که در شهرستان کلیبر به ویژه در میان عشایر این شهرستان برگزار میشود مراسم روشن کردن شمع در چهارشنبه آخر سال است. در این مراسم اهالی این منطقه نیت میکنند و در پوست گردو شمعی روشن کرده و روی آب رها میکنند.
شهرستان کلیبر که در اسناد و نوشتههای تاریخ نگاران با نام بذ یا بذین نیز شناخته میشود، پایگاه سردار ایرانی، بابک خرمدین بود. از وقایع مهمی که در تاریخ شهرستان کلیبر ثبت شده است قیام بابک خرمدین علیه خلافت عباسی بود. در این جنگ که ۲۰ سال به طول انجامیده بود، عاقبت با شکست بابک خرمدین و کشته شدن آن در سال ۸۳۶ میلادی، شهرستان کلیبر به دست اعراب افتاد. دوران مقاومت دو دههای بابک خرمدین یکی از با اهمیتترین و مهمترین موضوعات در تاریخ کلیبر به شمار میرود. در رابطه با وجه تسمیه نام کلیبر نیز مطالب کمی وجود دارد. طبق یافتههای به دست آمده، در زمانهای قدیم به علت وجود مناظر گل عنبر به این شهرستان کلنبر میگفتند که به مرور زمان به کلیبر تغییر نام پیدا کرد. مردم این شهرستان تابع دین اسلام هستند و به زبان ترکی و آذری صحبت میکنند.