در مرتفع ترین نقطه روستای نیاسر ساختاری باستانی به چشم می خورد، ساختاری که از آن به عنوان چهار طاقی یا آتشکده نیاسر یاد می شود و با یک گنبد در 28 کیلومتری غرب شهر کاشان در استان اصفهان استوار گردیده است.
این بنا، بنایی است چهار گوش با ابعاد 14 در 14 با چهار پایه که بر روی پلانی مربعی شکل استوار گردیده است، در واقع این پایه ها از گنبد بنا حفاظت می کنند و آن را در جایگاه خود حفظ می نمایند. در واقع دو نظریه در مورد قدمت این ساختار باستانی ارائه می شود، بر اساس نظریه اول این ساختار در واقع یک آتشگاه زرتشتیان بوده که آتش آن از فواصل بسیار دور هم قابل رویت بوده است.
در واقع این آتشگاه با نقشی نمادین به عنوان پناهگاهی از آتش مقدس حفاظت می نموده. اما نظریه دوم داستانی دیگر را روایت می کند که بر اساس آن این ساختمان یک رصدخانه باستانی بوده و از آن به عنوان تقویم باستانی ایران باستان استفاده می شده است.
بر اساس پژوهش های اختر شناسی، این چهار طاقی یکی از بناهای نجومی و تقویمی است که به عنوان تقویم آفتابی کاربرد داشته، در تقویم آفتابی زمان با استفاده از سایه های ایجاد شده توسط پرتوهای خورشیدی در هنگام طلوع و غروب آفتاب محاسبه می شود.
در واقع تقویم آفتابی مسئول ثبت آیین های زمانی بوده است. این بنا با نام آتشکده نیاسر در سال 1317 (دوره ساسانی) به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده.
دسترسی: دسترسی به این مکان از جاده تهران به نیاسر امکان پذیر خواهد بود. بعد از عبور از راوند در 12 کیلومتری شمال غرب نیاسر، یک جاده آسفالتی از جاده اصلی به سمت غرب رویت می شود. جاده ای که بعد از طی کردن 20 کیلومتر از آن به تقاطع نیاسر، مشهد اردهال خواهید رسید. هشت کیلومتر بعد از این تقاطع به روستای نیاسر می رسید.