پل باستانی گاو میشان در دوران ساسانیان در امتداد جاده ای باستانی که شوش را به هگمتانه متصل می نمود، ساخته شد. می توان از این پل به عنوان شاهکاری بی بدیل و نمونه ای از وجود مهندسی در دوران باستان نام برد،
پلی حیرت انگیز با طول 175 متری، عرض 8.2 متری و شش چشمه طاق که از نظر استحکام و قدرت در جای خود مثال زدنی است. خاص ترین ویژگی این پل عرض دهانه یکی از طاق های آن است که در معماری باستان، عریض ترین قلمداد می شود.
گفته می شود یکی از دهانه های این پل پس از عقب نشینی سپاه ایران در جنگ با اعراب برای ممانعت کردن از نفوذ عرب ها تخریب گردید. اما این آخرین آسیب هایش نبود و این پل بار دیگر در سال 1600 میلادی بر اساس وقوع زلزله ای آسیب دید.
پل گاومیشان از لحاظ فنی بسیار قابل توجه می باشد و از اهمیت وافری برخوردارست. این پل به عنوان جلوه ای باشکوه از هنر معماری ساسانی در امتداد رودخانه سمیره و در دره شهر قرار گرفته و امروزه به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری مهم نظر بسیاری از علاقمندان به تاریخ را به خود جلب می کند.
همچنین با وجود موقعیت جغرافیایی پل گاومیشان که بیش از 90 درصدش در استان لرستان قرار گرفته است در تاریخ سوم اسفند سال 1377 به عنوان یکی از آثار ملی ایران در محدوده استان ایلام به ثبت رسید.
بهترین زمان بازدید: بهترین زمان بازدید از این مکان فصل بهار می باشد.