ویژگی ها و مشخصه های برتر ورسک تا حدی زیاد است که توصیفش دشوار می شود، یکی از کهن ترین و دومین پل راه آهن کشور در زمان قدرت رضاشاه پهلوی ساخته شد و در سال 1315 افتتاح گردید. می توان از این پل به عنوان یکی از شاهکارهای مهندسی ایران نام برد، پلی تاریخی که نامش به خاطر قرار گرفتنش در ارتفاع 110 متری از ته دره در کتاب گینس خودنمایی می کند. این رویداد مهندسی شگرف نقشی اساسی را در بهبود سیستم راه آهن ایران ایفا نموده و ساخت و سازش به اهتمام مهندسین آلمانی و اتریشی و کارشناسان فنی بسیار متبحر توسط شرکتی دانمارکی- سوئدی کامپساکس و تضمین 70 ساله انجام گرفته است.

با تمام این تفاسیر و دارا بودن ویژگی های منحصربه فرد دیدن نام ورسک در لیست میراث ملی اصلا تعجب آور نیست. ورسک با طول 73.2 متری بر روی دره ای به همین نام در فاصله 85 کیلومتری از جنوب قائم شهر در شهرستان سوادکوه قرار گرفته و خطوط راه آهن شمال- تهران را به هم متصل می کند. می توان به طور کلی از این پل به عنوان اتصال دهنده دو رشته کوه های صعب العبور عباس آباد نام برد. مهم ترین ویژگی آن که باعث پیچیدن آوازه نبوغ و خلاقیت طراحانش حتی در میان بازدیدکنندگان خارجی شده است.

از دیگر اقدامات خلاقانه طراحین این پل می توان به احداث تونلی دقیقا در زیر رودخانه ورسک اشاره کرد، اقدامی ارزشمند که پل را از آسیب های ناشی از طغیان رودخانه محافظت می کند. امروزه از ورسک به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری برتر در کشور یاد می شود، پلی ارزشمند با سازه ای شگرف که بدون استفاده از هیچ سازه فلزی تنها با ملات سیمان، شن شسته شده و آجر انجام شده است. از این پل که شهرتی جهانی دارد به عنوان پل پیروزی نیز یاد می شود، لقبی که توسط چرچیل رئیس جمهور وقت انگلستان به ورسک اعطا گردید.
بهترین زمان بازدید: بهترین زمان بازدید از ورسک در فصول بهار و تابستان می باشد.
