عمارت رکیب خانه اصفهان یادگار به جا مانده از قرن ۱۱ هجری است که در نزدیکی بخش اعظمی از مکانهای تاریخی این شهر قرار دارد.
این عمارت همزمان با دوران حکومت شاه عباس اول ساخته شد. با توجه به نام این عمارت و با تکیه بر اسناد موجود از دوران صفویه، به نظر میرسد که در این مکان، معمولا لوازم لازم برای سوارکاری و اسب دوانی نگهداری میشدند.
اما کنار رفتن حکومت صفوی همانا و متروکه شدن چندین ساله عمارت رکیب خانه همان. با این حال، پس از گذشت چند سال، بالاخره در دوران سلطنت قاجارها این بنا دوباره احیا و به عنوان محل زندگی مسعود میرزا ظل السلطان برگزیده شد.
با روی کار آمدن خاندان پهلوی، از این بنا به عنوان اداره آمار و ثبت احوال شهر اصفهان استفاده میشد اما با پیروزی انقلاب اسلامی، این بنا مورد بازسازی قرار گرفته و در نهایت، در سال ۱۳۷۵ این عمارت به عنوان موزه هنرهای تزئینی اصفهان مورد بهره برداری واقع شد.
بیش از ۳ هزار قطعه هنری و تاریخی بسیار ارزشمند در موزه هنرهای تزئینی اصفهان گردآوری شدهاند.این موزه که دارای کتابخانه تخصصی ویژهای هست، به طور کلی به هفت بخش تقسیم میشود. این هفت بخش عبارتند از: خط و کتابت، آثار لاکی و روغنی، آثار چوبی، آبگینه و سفال، نگارگری، آثار فلزی و دستبافههای سنتی.