موزه دوربین عکاسی در عمارت شهرداری تبریز در میدان ساعت قرار دارد و در سال ۱۳۸۶ توسط شهرداری تبریز به موزه تبدیل شد. در این عمارت تالارهای گوناگونی وجود دارد که هر کدام به یک موزه اختصاص دارد. این موزه توسط استاد محمد علی جدیدالاسلام، از عکاسان قدیمی و کاربلد ایجاد شد.

استاد محمد علی جدیدالاسلام ، از اساتید هنر عكاسی است كه عمر خود را وقف این هنر نمونه و در كنار انجام این هنر به جمع آوری دوربین های عكاسی نیز پرداخته است به طوری كه هم اكنون بیش از ۹۰۰ دوربین عكاسی در مجموعه شخصی خود دارد ؛ مجموعه ای ارزشمند كه در ایران بی مانند است.گرد پیری حتی اگر بر موهایش نشسته باشد، اما او با دوربین های عكاسی اش همیشه احساس جوانی می كند. از آن روزهایی كه هر شهروندی آرزوی داشتن یك دوربین ناقابل كتابی داشت او شروع به جمع آوری انواع دوربین ها كرد تا اینكه امروزه تعداد دوربین هایش را به بیش از ۹۰۰ عدد رسانده و اكنون صاحب بزرگترین كلكسیون دوربین های عكاسی است.

محمدعلی جدید الاسلام دقیقاً ۶۰ سال پیش، یعنی روز ۱۷ فروردین ماه ۱۳۳۱ در محله انگج تبریز و در یك خانواده كاملاً هنری به دنیا آمد. پدرش عكاس معروف شهر، خوشنویس و هنرمند موسیقی بود. همین رویه هنری هم باعث شد محمدعلی كوچك به عكاسی علاقمند شود. استاد در مورد گذشته خود می گوید:
“وقتی كوچك بودم چمدان دوربین پدر را برمی داشتم و با او به عكاسی می رفتم و این بود آغاز عشق و علاقه من به عكاسی. پدرم در سال ۱۳۴۳ شمسی من را به احمد كیابخت ـ یكی از عكاسان معروف تبریز ـ معرفی كرد. آن اوایل كارم ثبوت عكس در تاریكخانه بود و آنقدر به این كار علاقمند شدم كه در خانه، زیر كرسی، تشتك ظهور عكس درست كردم.”

وی از همان روزهای كودكی آرزو داشت یك دوربین عكاسی بخرد. درآمدش را پس انداز كرد و بالاخره یك دوربین عكاسی آگفا خرید. در این خصوص می گوید:
“۲۵ تومان دادم و این دوربین را خریدم نخستین عكس را هم مقابل در خانه از اهالی منزل گرفتم. بعدها چون علاقه ام به كار عكاسی را با كارم نشان می دادم آقای منشی زاده كه دیگر عكاس معروف تبریز بود با اجرت بیشتر مرا دعوت به كار كرد و من به همراه كار به درسم هم رسیدم و توانستم دیپلم بگیرم.”
محمد علی مهیای خدمت سربازی شده بود. یك سال فرصت داشت تا لباس نظام را بپوشد به همین دلیل آن یك سال را سخت كار كرد تا بتواند یك دوربین كانن بخرد. خدمت سربازی را كه به پایان رساند در روستای «دیزج علی قلی بیك» شهرستان هشترود به معلمی پرداخت.

جدیدالاسلام در سال ۱۳۵۷ شمسی راهی تهران شد تا در انستیتو تربیت مربیان امور هنری تهران مشغول تحصیل شود.
جدیدالاسلام می گوید:“به پیشنهاد شهردار تبریز،برای دایر شدن موزه دوربین عکاسی تبریز تعداد ۱۳۰ دوربین را جهت نمایش در زیرزمین عمارت شهرداری تبریز واگذار كردم تا نمایشگاهی دائمی از این دوربین ها دایر شود.استاد جدیدالاسلام، اكنون گاهی در دانشگاه تدریس می كند، هر از گاهی در كنفرانس ها و سمینارها سخنرانی دارد. چند جلد كتاب به چاپ رسانده، در چندین برنامه تلویزیونی پیرامون فنون عكاسی صحبت كرده و به یك عكاس معروف در ایران تبدیل شده است.
او علاوه بر اینكه به عكاس طبیعت و تاریخ شهره است، شخصیت های فرهنگی و مشاهیر هنری زیادی را مقابل دوربین خود نشانده است. معروف ترین عكس به جای مانده از استاد شهریار یكی از این تصاویر است.
