گوهرشاد آغا، همسر شاهرخ تیموری، در سال 821 قمری دستور ساخت مسجدی را داد که اکنون عظیم ترین مسجد چهار ایوانی ایران است. این مسجد با شکوه در مجموعه حرم امام رضا (ع) با معماری قوام الدین شیرازی ساخته شده و 9410 متر مربع مساحت دارد. چهار ایوان آن دارالسیاده، حاجی حسن و آب، هفت شبستان و نهایتا بزرگترین ایوان آن به نام مقصوره شناخته شده اند. ایوان مقصوره با مقرنس کاری ها، کاشی کاری های بسیار زیبا و کتیبه خط ثلث بایسنقر میرزا فرزند گوهرشاد بیگم که از بهترین ثلث نویسان دوره تیموری بوده، زینت یافته. این ایوان با مساحتی در حدود 500 متر مربع ، 37 متر طول و 25/5 متر ارتفاع با شکوه ترین ایوان مسجد نیز به شمار می رود و از شهرت خاصی برخوردار است.
در بالای ایوان مقصوره، گنبد مسجد با 41 متر ارتفاع و 10 متر فضای خالی بین دو پوشش گنبد قرار دارد. سطح خارجی گنبد از آجر لعاب دار ساخته شده و تزئیناتی با خط کوفی دارد. در طرفین گنبد دو مناره به ارتفاع 43 متر چندین کتیبه را در دیواره خود جای داده است.منبر صاحب الزمان مسجد گوهرشاد که در زاویه جنوبی ایوان قرار دارد، یکی از اجزای این ایوان است و با چوب گردو و گلابی ساخته شده و با منبت کاری های چشم نواز، ظاهری حیرت آور به خود گرفته است. این منبر در دوره فتحعلی شاه قاجار به دست محمد نجار خراسانی ساخته شد.
از وقایع تاریخی که در مسجر گوهر شاد رخ داده می توان به سرکوب معترضان به تغییر لباس توسط رضا شاه اشاره کرد.مسجد گوهر شاد به لحاظ زیبایی و آبادی در میان تمام مساجد ایران بی مانند است. در ضلع شمالی آن پنجره ای به ظریح مطهر اما رضا (ع) وجود دارد.در ایوان دارالسیاده، کاشی معرق زرد رنگی وجود دارد و نام بانو گوهرشاد (بانی مسجد) با خط ثلث روی آن نقش بسته. معرق کاری های زیبا و پنجره نقره عهد قاجر از زینت های این ایوان هستند.