قلعه صلصال از دیدنی های تاریخی شهر لیسار است و قدمت آن به دوره سلجوقیان باز می گردد. این قلعه در ارتفاع 100 متری از سطح دریا قرار گرفته است و زمینی 40 در 50 متر مربعی را بر بلندای روستای قلعه دوش به خود اختصاص داده است. به کنار این قلعه که بی آیید طبیعت سرسبز گیلان را در کنار دریای نیلگون خزر تماشا خواهید کرد و هوای خوش آن با عطر چوب ها و گیاهان نم خورده حال و هوایی بی نظیر را نثارتان خواهد کرد.
این قلعه به اسم های سلسال و لیسار نیز شهرت دارد. واژه سلسال برگرفته از آب روان و گوارا است و صلصال در لغت نامه دهخدا به معنای گِل نیکو است که با ریگ آمیخته شده و هنوز با آن سفال ساخته نشده باشد. لیسار نیز به دلیل قرارگیری این قلعه در شهر لیسار، بر روی آن گذاشته شده است.
لعه سلسال همچون دیگر همتایانش از 2 بخش داخلی و خارجی تشکیل شده است. اولین برخورد با بنا بخش خارجی آن با نمایی پوشیده شده از سنگ های رودخانه ای است که در گذر سال ها دچار فرسودگی های زیادی شده و بخشی از آن نیز از دست غارت گران جان سالم به در نبرده است. اما بخش داخلی آن از بخش های متنوعی تشکیل شده است و شامل کاربری هایی نظیر اقامتگاه فرمانده، ارگ، مکان های نگهبانی، سرویس های بهداشتی، آب انبار و درگاه اصلی می باشد و همچنین شبکه آب رسانی نیز از زیر آن ها می گذرد. برج و باروی آن فضای 215*185 سانتی متر مربعی را به خود اختصاص داده است که ارتفاع آن در بعضی قسمت ها به 5 تا 6 متر و در بخش های دیگر بنا به 10 تا 12 متر می رسد. آجر های مربعی قرمز رنگ با ملات ساروج و روکشی از گچ سفید، عناصر تشکیل دهنده آب انبار صلصال محسوب می شوند. این بخش از پلانی مستطیل شکل با ابعاد 5*3 متر تشکیل شده و ارتفاعی نزدیک به 4 متر دارد.
لازم به ذکر است قلعه تاریخی لیسار در 10 خردادماه سال 1382 با شماره 8780 به ثبت میراث فرهنگی و ملی ایران در آمد.