شهر شوش با وجود آثار باستانی متعدد علاوه بر زیبایی های چشم نوازش از ارزش بسیار بالایی برخوردار است. در این میان قلعه شوش با قدمتی 120 ساله یکی از بناهای قاجاریان و بسیار جذاب این شهر می باشد. نکته قابل توجه در رابطه با این بنا، استفاده از برخی مصالح تاریخی همچون آجرهای کاخ داریوش هخامنشی و آجرهایی با خط میخی حک شده بر رویشان از زیگورات چغازنبیل، برای ساخت این بنا است، به همین علت بسیاری از افراد در باره تاریخ دقیق ساخت بنا دچار اشتباهاتی شده و آن را بسیار قدیمی و باستانی می پندارند. هدف از ساخت قلعه آکروپل فراهم آوردن مکانی برای سکونت باستان شناسان فرانسوی و ایجاد محوطه ای برای حفظ آثار کشف شده بود تا بتوانند به راحتی در باره آثار تاریخی پژوهش انجام دهند.
چندی بعد این تفکر به دست باستان شناس فرانسوی، ژاک دمورگان، در سال 1898 میلادی عملی شد. از دیگر افراد کمک کننده برای ساخت بنا خاندان فیلی بودندن که امنیت ساخت و ساز پروژه بر عهده آن ها بود، همچنین حاج مصطفی دزفولی را می توان از معماران تاثیر گذار قلعه شوش دانست.
قلعه شوش با پلانی مربع شکل بر بلندای آکروپل شوش ساخته شد است و در پلان ذوزنقه ایش 2 حیاط را گنجانده داده است. دور تا دور بنا را راهرویی فرا گرفته است و اتاق ها به صورتی در محیط پلان چیده شده اند که همگی رو به حیاط باز می شوند. عمارت کلاه فرنگی قلعه با شیشه ای و چشم نواز درون بنا قرار گرفته است و کبوترخانه آن با فرمی استوانه ای شکل در گوشه ضلع غربی آن ساخته شده است. مصالح اصلی بنا را خشت تشکیل داده است و بر روی آن ها نمایی از آجر کشیده شده است.
چشم انداز زیبای قلعه شوش به سمت آرامگاه دانیال نبی(ع) و کاخ آپادانا شوش یا همان کاخ داریوش دیگر جذابیت این مکان گردشگری است. از دیگر مکان های گردشگری این شهر می توان زیگورات چغازنبیل با قدمتی نزدیک به 32 قرن، موزه شوش، ايوان و پارک ملی كرخه، رود کرخه، رود شاوور، کاخ شاوور و موزه هفت تپه را نام برد.
قلعه آکروپل با شماره ثبت 3983 در 10 مهر ماه سال 1380 به ثبت میراث ملی ایران در آمد و سالانه پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر دنیا است.