طاق گرا یا طاق شیرین که سازه ای سنگی می باشد یکی از آثار باستانی کرمانشاه است که در گردنه پاتاق بر سر راه کرمانشاه به سرپل ذهاب قرار دارد. جاده قدیمی سنگفرشی از کنار این بنا می گذشته که فلات ایران را به بینالنهرین متصل می کرده است. امروزه این راه و بنا به دلیل تغییر مسیر در شیب های پایین جاده آسفالته قرار گرفته. بر روی این طاق سنگ نبشته ای وجود ندارد و فقط دو علامت حک شده از دوره پارتها بر روی آن به جای مانده است.

برخی از باستان شناسان درباره زمان ساخت این اثر اتفاق نظر ندارند و آن را به یکی از دوران اشکانیان و یا ساسانیان نسبت می دهند. اما در طی تحقیقات انجام شده به احتمال زیاد این اثر مربوط به اواخر دوره ساسانیان می باشد. طاق گرا بنای مسنطیل شکل به ابعاد 4.86 در 7.70 متر است و فضایی به شکل ایوان دارد. در ساخت دیوارهای داخلی این بنا از ملاط گچ و لاشه سنگ استفاده شده و بلوک هایی سنگی به شکل مربع بنای آن را بوجود آورده است. ارتفاع این بنا از زمین تا بلندترین نقطه اش 11.70 متر می باشد.

برای دیدن این اثر می توانید با استفاده از وسیله نقلیه شخصیتان حدود 200 متر بعد از ایست بازرسی معروف پاطاق وارد جاده فرعی در سمت چپ جاده اصلی شده و پس از طی مسافتی حدود 500 متر به محل مورد نظر برسید. در صورتی که وسیله نقلیه نداشتید، کمی بعد از ایست بازرسی، نزدیک جاده ریجاب پیاده شوید و با احتیاط از سمت چپ جاده پایین بروید.
