دریاچه ها از پرطرفدارترین تفرجگاه های گردشگری هر منطقه به شمار می روند. این دریاچه ها در هر طبیعتی از جنگل و دشت گرفته تا کوهستان و بیابان، چشم اندازهای منحصر به فردی را به نمایش می گذارند.
کرمانشاه نیز شهری است سرشار از دریاچه های گوناگون. در محوطه تاریخی و فرهنگی بیستون دریاچه ای پر آب با قدمتی چندین هزار ساله وجود دارد و از آن به عنوان سراب بیستون نام برده می شود. این مجموعه تاریخی به دلیل قرار گیری بر سر شاه راه های ارتباطی ایران، از ارزش بسیار بالایی برخوردار بود و سراب بیستون نیز استراحتگاه خوش آب و هوا و مناسبی برای کاروانیان به حساب می آمد. لازم به ذکر است قدمت این سراب به دوران پساتاریخی باز می گردد و از دلایل سکونت انسان های عصر پارینه سنگی در کوه های بیستون، وجود آب ،اقلیم خوش و محصوریت آن بود تا سکونتگاه امنی برای این قوم باشد.
ارتفاع سراب بیستون از سطح دریا 1320 متر بوده و آب آن بدون طعم، مزه و بی رنگ بوده است.
از سراب به کوه استوار رو به رویش که می نگری سنگ نگاره زیبای داریوش، نقش برجسته های اشکانی، مجسمه هرکول، پرستشگاه مادی، غار شکارچیان و بقایای بجا مانده از شهر پارتی نمایان می شود. کاروانسرای شاه عباسی، بقایای بنای ساسانی و کارونسرای عیلخانی نیز دیگر آثاری است که می توان از ضلع جنوبی سراب آن ها را مشاهده کرد.
دریاچه از یک سو آب کاروانسرا را تامین می کند و بخش اصلی آن روانه رود گاماسیاب می رود و نهر سهراب را تشکیل می دهد. سیراب کردن مزارع این منطقه و تپه قدیم بلوردی شهرستان هرسین نیز بر عهده این سراب تاریخی است.
سراب بیستون با شماره 5020 در 25 اسفندماه سال 1380 به ثبت ملی رسید. همچنین در 3 مرداد ماه سال 1388 به عنوان اثر طبیعی 66ام در سازمان میراث فرهنگی به ثبت میراث طبیعی ایران در آمد.