این دریاچه به عنوان یکی از شاهکارهای هنری خالق هستی در شمال غربی استان مازندران و در محدوده شهر ساری قرار گرفته است، دریاچه ای زیبا که به علت وقوع زلزله و رانش زمین و بسته شدن مسیر عبور آب چشمه ای در کنار دریاچه در سال 1320 شکل گرفت. دریاچه چورت در مساحتی 2.5 هکتاری گسترانیده شده و به دلیل نزدیک بودنش به روستای چورت، دریاچه چورت نامیده شد. این دریاچه به لطف طبیعت خارق العاده اش و اکوسیستم بی نظیرش جزو یکی از جذاب ترین شگفتی های طبیعی ایران زمین به شمار می رود. همزمان با پایین آمدن آب دریاچه و پدیدار شدن اکوسیستم و درختان سرسبز اطراف آن تصویری تماشایی و دلربا در این منطقه خلق می شود، تصویری فریبنده که ترکیبش با فضای مملو از آرامش آن هوش را از سر هر بیننده ای می پراند. این دریاچه زیستگاه گونه هایی متعدد از انواع ماهی هاست، ماهی هایی متنوع که تعدادی از آنها توسط روستاییان به دریاچه ریخته شده اند و تعدادی دیگر بر اثر جابجا شدن تخم آن ها توسط پرندگان و انتقالشان به درون آب به وجود آمده و بر جمعیتشان افزوده شده است. دریاچه چورت با ظاهری بیضی دارای سطحی متفاوت از آب با توجه به میزان و شدت بارندگی هاست. در سطح آب های آن تنه های درختان قدیمی هنوز هم به چشم می خورند. این دریاچه مجموعه ای نفس گیر از هوای دلربای مه آلود، سکوتی مرموز، جاده های خاکی دوست داشتنی و فضایی پرشده با آوای دلنشین پرندگان و حیوانات را ارائه می دهد. ترکیبی شگرف که خالق تصویری بی بدیل می باشد، تصویری که دیدنش شما را به یاد اقلیم خاص کشورهای اروپایی می اندازد و باور این طبیعت در ایران شاید کمی جالب و البته باورنکردنی باشد.
دسترسی:
دسترسی به روستای چورت از طریق جاده ساری- کیاسر امکان پذیر خواهد بود. مسیری که تنها 350 کیلومتر با تهران فاصله دارد. بعد از روستای چورت با پیمودن مسافتی 10 کیلومتری در راستای یک جاده خاکی به این دریاچه دست خواهید یافت. در طول این راه برای دسترسی آسان تر می توانید از راهنمایان محلی کمک بخواهید.
نکته:
لطفا توجه داشته باشید به دلیل وجود خطرات بسیار از شنا کردن در این دریاچه خودداری نمایید.
بهترین زمان یازدید:
این دریاچه در فصل بهار، تابستان و پاییز از زیبایی های خارق العاده ای برخوردارست. البته بازدید از آن در زمستان هم لطف خود را دارد در صورتیکه بتوان سرمای هوا و سختی راه آن را تحمل نمود.