خانه شربت اوغلی در زمینی به وسعت 1600 متر مربع بنا شده و متعلق به نیمه ی دوم دوره ی قاجار است. ساختمان خانه شربت اوغلی دارای دو طبقه و یک طبقه زیر زمین است. فضای اندرونی و بیرونی آن، کاربرد های مختلفی در فضای خانه به وجود آورده بود.
در زمان پهلوی اول، اتاق هایی در دو طبقه به ضلع شمالی حیاط بیرونی اضافه شد. ورودی زیبا با قاب بندی های آجری و سردر اصلی تزیین شده به گچبری ، از ویژگی های بارز این بناست. از دیگر عناصر زینت بخش این ساختمان دل انگیز، ستون های رفیع با سر ستون های با شکوه گچبری شده آن است که نظر هر بیننده را به خود جلب می کند. ورودی ساختمان اصلی به طبقه ی همکف بوده و از طریق یک راه پله مرکزی به سرسرا ( بخشی از ساختمان که برای ورود و خروج استفاده می شود) وارد می شود و دسترسی به تمامی اتاق های طبقه فوقانی میسر است.
در حیاط بیرونی خانه شربت اوغلی تبریز، حوض مستطیل شکل بزرگی در کنار درختان کهنسال و مبلمان شهری قرار گرفته که فضای سنتی و دلنشینی ایجاد کرده است. در فصل پاییز، منظره برگهای زرد و نارنجی چشم هر کسی را خیره میکند و شما میتوانید صدای خشخش آنها را نیز زیر پای خود هرچه تمامتر حس کنید. ساختمانی که در قسمت غربی حیاط وجود دارد که در حال حاضر به عنوان کتابخانه استفاده میشود که کتابهای مربوط به خانه ایرانشناسی در آن جای گرفتهاند. در این خانه عکاسی آزاد است و فعالیت گردشگری شما تا زمانیکه برای بخشهای اداری مشکلی ایجاد نکند، مانعی نخواهد داشت.
این بنا برای استفاده مسکونی ساخته شده اما در سال 1369 خورشیدی توسط شهرداری تبریزخریداری و پس از مرمت توسط اداره ی میراث فرهنگی ، به فرهنگسرا تبدیل شد. در حال حاظر مرکز ایران شناسی در آن فعالیت می کند.
تمامی این جزییات از این بنا جاذبهای گردشگری ساخته و از نکات قابل توجه دیگری که باید هنگام بازدید از خانه تاریخی شربت اوغلی مدنظر داشت، نزدیکی به بازار و مرکز قدیم شهر است.
آدرس خانه شربت اوغلی تبریز: تبریز، محله سرخاب، روبهروی پارک مقبره الشعرا، کوچه 8 متری فرهنگسرای تبریز