می توان از شهر شیراز به عنوان مهد فرهنگ و تمدن ایران زمین نام برد، شهری جذاب با فضایی رویایی که آثار تاریخی متعددی را در دل خود جای داده است. همانطور که می دانید این شهر در دوران زندیه پایتخت ایران بوده از این رو آثار و ساختمان های باستانی شگرفی مربوط به همان دوران در آن یافت می شود. یکی از معروف ترین این آثار حمام وکیل می باشد، حمامی بی نظیر که توسط معمارانی شهیر و صاحب نام طراحی شده و جزو یکی از پرآوزه ترین حمام های ایران به شمار می رود. این حمام به دستور کریمخان زند در مرکز شهر شیراز و در مجاورت مسجد وکیل ساخته شد، کریمخان زند پادشاه سلسله زندیه اقدامات زیادی در راستای آبادانی و پیشرفت شهر شیراز نمود و با ساخت عمارت هایی متعدد در این شهر آن را به یکی از برترین نقاط تحت سلطه خویش تبدیل کرد. در واقع این حمام عضو مجموعه ای از بازار و مسجد وکیل به شمار می رود. این حمام با توجه به پیشرفته ترین اصول معماری زندیه طراحی شده و دارای مساحت کلی 8660 متر مربعی، طول 120 متری و عرض 80 متری است. از برجسته ترین قسمت های این حمام می توان به شاه نشین آن اشاره کرد، شاه نشین با جایگاه اختصاصی پادشاهان. دیگر بخش های این حمام شامل سربینه، گرمابه و خزینه است.

ورودی سربینه آن با هدف کنترل ورود و خروج هوای سرد به حمام به صورت زاویه دار ساخته شده. سربینه آن دارای ساختاری هشت ضلعی می باشد و از هشت ستون یک پارچه سنگی در میان سقف گنبدی شکل تشکیل شده. بر روی آن نقوش آهک کاری از پرتره هایی معروف از حضرت محمد، امام علی و ذولفقار معروف به چشم می خورد. البته برخی از نقاشی های روی سقف آن عشق شیرین و فرهاد و دیدار منیژه و بیژن را به نمایش می گذارد. بعدها با گذشت زمان یک رستوران و یک موزه انسان شناسی با هدف معرفی فرهنگ و سنن مردم شیراز به این حمام اضافه شد.
چگونگی دسترسی: دسترسی به این حمام به لطف قرار گرفتنش در مرکز شهر و مکانی پرتردد، بسیار آسان و راحت می باشد. می توان از اتوبوس های میدان نمازی به میدان شهرداری رفته و از آنجا به صورت پیاده به حمام برسید. در صورت استفاده از خودروی شخصیتان نگران جای پارک نباشید زیرا در اطراف این مجموعه پارکینگ هایی متعدد برای پارک خودرو یافت می شود.
