استان هرمزگان از پرطرفدارترین مقاصد گردشگری در جنوب کشور است که ۱۵ جزیره ( شامل جزیره قشم، جزیره ابوموسی، جزیره کیش، جزیره لاوان، جزیره هندورابی، جزیره لارک و غیره) دارد. جزیره مارو هرمزگان، منطقهای بکر و دستنخورده در نزدیکی ابوموسی و در دل خلیج فیروزهای همیشه فارس است؛
جزیرهای مرجانی و خالی از سکنه که بهدلیل وجود شنهای سفید، به مالدیو ایران شهرت دارد و مکانی مناسب برای یک سفر کوتاه یکروزه در جنوب کشور به شمار میآید. نام اصلی جزیره، شیدور است؛ اما بومیان منطقه این جزیره را با نام مارو میشناسند و وجه تسمیه آن را مارهای زنگی سمی متعددی میدانند که در این منطقه زندگی میکنند. این مارها معمولا زیر شنها مخفی میشوند و بیشتر گردشگران آنها را نمیبینند.
تالاب شیدوَر در سال ۱۹۹۹ میلادی بهعنوان چهارمین تالاب بینالمللی هرمزگان در کنوانسیون رامسر به ثبت رسید. جالب است بدانید که جزیره کوچک مارو یا شیدور تنها آبسنگ مرجانی حفاظتشده در کشور به شمار میرود که در لیست مهمترین آبسنگهای مرجانی اتحادیه بینالمللی حفاظت و منابع طبیعی (IUCN) نیز به ثبت رسیده است.
جزیره مارو همچنین بهعنوان یکی از مناطق مهم تجمع پرندگان از سوی موسسه بینالمللی حیات پرندگان شناخته میشود. این جزیره در سال ۱۳۹۵ شمسی توسط دبیرخانه کنوانسیون گونههای مهاجر واقع در دفتر منطقهای یونپ در بانکوک بهعنوان یکی از زیستگاههای مهم لاکپشت دریایی در اقیانوس هند و جنوب شرق آسیا معرفی شد.
جزیره مارو جزیرهای غیرمسکونی، خالی از سکنه و ذوزنقهای شکل با وسعت حدودی ۱٫۲ کیلومتر مربع است که حدود ۱۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. ۹۸ هکتار از این جزیره را پناهگاه حیات وحش و ۸۷۰ هکتار آن را تالاب شیدور تشکیل میدهد. سواحل جزیره مارو بیشتر بهصورت صخرهای هستند و در بین آنها، سواحل ماسهای با طول ۵۰ تا ۲۰۰ متر به چشم میخورند. جزیره مارو به دولت تعلق دارد و برای بازدید از این جزیره باید از اداره محیط زیست مجوز بگیرید و بهصورت گروهی به آن سفر کنید.