آرامگاه شیخ صفی الدین که در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسیده به عنوان یک مکان تاریخی، با ارزشی بسیار والا در اردبیل قرار گرفته و بنایی باستانیست که ساخت و سازش از اوایل قرن شانزدهم تا اواخر قرن هجدهم به طول انجامید.

مجموعه ای نفیس و بسیار مهم از نظر معماری و هنر که با الگوبرداری از هنر معماری سنتی ایرانی و با هدف استفاده بهینه از تمام فضاهای موجود ساخته شد

این آرامگاه همچنین میزبان یکی از جامع ترین و برجسته ترین خانگاه هاست و در راستای دسترسی به هدف معماریش بر مبنای استفاده بهینه از فضا برای آن یک کتابخانه، مسجد، بیمارستان، انبار، آشپزخانه، نانوایی و چندین دفتر اداری در نظر گرفته شده است.

می توان از این مقبره به عنوان یکی از شاهکارهای هنر معماری در سطح جهان نام برد، بنایی شگرف که نمایشی بی بدیل از اصول عرفانی را ارائه می دهد. مسیر دسترسی به آرامگاه به هفت بخش تقسیم می شود که نشان از هفت مرحله دستیابی به کمال در عرفان صوفی دارد. در این مسیر همچنین هشت دروازه یافت می شود که نماد هشت نگرش صوفی می باشد.

طراحی نمای داخلی و خارجی این مجموعه و ترئینات آن به صورت بسیار چشمگیری انجام شده و با مجموعه ای قابل توجه از اقلام عتیقه مزین گردیده است. ترکیب شگفت انگیز آثار هنری نفیس، معماری ارزشمند با الهام از فلسفه صوفیانه و فضایی پر شده از معنویت خالق اثری ارزشمند با شکوهی حیرت انگیز شده است.

با بازدید از آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی با یک تیر دو نشان بزنید و علاوه با آشنایی با سلوک صوفی تجربه ای ناب از تماشای یکی از بی نظیرترین ساختارهای معماری را برای خود رقم زنید.

نکته: در روزهای وفات پیامبر اسلام (ص)، تاسوعا، عاشورای حسینی و دیگر وقایع مهم تاریخی نیز تعطیل است.